Ágyrács

Az ágykeretekhez ágyrácsot és matracot is kínálunk. Az ágyrács biztosítja a matrac ideális alátámasztását, a testsúlyhoz és egészségi állapothoz szükséges rugózás fokát, illetve lehetővé teszi a matrac szellőzését, így csökkentve az allergén organizmusok megtelepedését. Többféle ágyrács közül választhat. Néhány támpont az eligazodáshoz:

 1. Az itt található kínálat az alapkínálatunk, ezen kívül számos további változat létezik, amelyeket vásárlóink kérésére elkészítünk: motoros vagy mechanikus fejvégemelős, lábvégemelős ágyrács, fejvégemelős vagy lábvégemelős tartókeret, saját ágyrács nyílóvá alakítása, illetve valamennyi ágyrács egyedi méretben való gyártása.
 2. Funkcionálisan kétféle rács létezik: nem nyíló rácsok, amit beleengedünk a keretbe és a matracot rátesszük, illetve a nyíló ágyrácsok kiemelő szerkezettel, amelyek beépített ágyneműtartós keretbe valók és egy gázrugós kiemelő szerkezettel oldalról vagy lábvég felől könnyedén nyithatók az ágyneműtartóba való ki- és bepakoláshoz.
 3. A matractól függően az ágyrács lehet fixléces vagy rugalmas, illetve tartókeret és léces betét kombinációja. Ez utóbbi csak Demko Szisztémával szerelt ágyakhoz alkalmazható.
  A fixléces ágyrács elsősorban a matrac megtartására szolgál, a lécek a keretben vannak rögzítve, és gyakorlatilag mozdulatlanok. Kimondottan stabil fekhelyet biztosít, és ideális nagyobb testsúly esetén, illetve az életkorból adódó gerincproblémákkal küzdők számára, illetve rugós matraccal rendelkezők számára. A rugós matracokhoz kizárólag ez az ágyrács megfelelő.
  A rugalmas ágyrácsnál a masszív tartókeretben 28 db íves farugó (ívelt léc) található, melyek kaucsukalapú papucsokkal rögzülnek az ágyrács oldalához. A papucsok, vagy gumibakok szerepe az, hogy párosával mozgatva a beillesztett farugókat nagy rugalmasságot biztosítsanak, nemcsak a függőleges, hanem az oldalirányú elmozdulást is lehetővé tegyék. Latex, illetve latex-kókusz matrachoz ideális. Ezt az ágyrácsot alapkínálatban derékmerevítővel ellátva adjuk.
 4. Alapanyag, ár és rendelhető méret szerint a nem nyíló ágyrácsokat 3 csoportra bonthatjuk:
  Standard: merev, masszív, 6*4 cm keresztmetszetű keményfa keret. Csak ez rendelhető kétszemélyes változatban.
  SLIM: keskenyebb alkatrészekből keményfa keret, kizárólag egyszemélyes méretben kérhető, középáras termék.

  A nyíló ágyrácsok kizárólag standard változatban rendelhetők, ugyanis a gázrugós kiemelő szerkezet igényli a masszív, merev keretű rácsozatot.

A képek nagyított változatának megtekintéséhez kattintson a bélyegképre!

 • © 2005-2018 Natur Design Kft.